ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του συλλόγου, ωρίμασε η ιδέα κατασκευής  ενός ορειβατικού καταφύγιου. Η περιοχή είναι στο όρος  Βέρτσικος 14 χιλιόμετρα νότια της Νιγρίτας. Έχει δυναμικότητα 30 κλινών πλήρως εξοπλισμένο με WC και χώρους ψυχαγωγίας. Επιπλέον διαθέτει κεντρική θέρμανση , σόμπες ξύλων, τζάκι, κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη  καθώς και στεγασμένες και μη ψησταριές.

Στον 10 στρεμμάτων περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν πέντε (5) κιόσκια και πέντε (5) τραπεζοκαθίσματα ικανά να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών . Έχουμε φιλοξενήσει πλήθος ορειβατών , αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων καθώς και απλούς πολίτες που είναι φίλοι του βουνού και της φύσης.

Διαμορφωμένα μονοπάτια δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες του καταφυγίου για ευχάριστους περιπάτους μέσα στο δάσος προκειμένου να απολαύσουν τη φύση την χλωρίδα και την πανίδα του όρους.

Ο Σύλλογος δύο φορές μέχρι τώρα φιλοξένησε τους ορειβατικούς συλλόγους Μακεδονίας –Θράκης στο πλαίσιο των παμβορειοελλαδικών  ορειβατικών συναντήσεων και όλοι τους εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την όλη οργάνωση.