Καλώς ορίσατε…

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1994 και είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης καθώς επίσης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας. Μέχρι σήμερα αριθμοί περί τα εκατόν τριάντα (130) ενεργά μέλη και ένα πλήθος συμπολιτών μας που διακινείται φιλικά προς τον Σύλλογο μας.

Ξεκίνησε από το τίποτα χάρις στον ενθουσιασμό λίγων φίλων και κανείς δεν περίμενε τότε ότι σε λίγα χρόνια θα είχε τέτοια ανάπτυξη και δραστηριότητα και τέτοια αποδοχή από το λαό της Νιγρίτας. Κάνεις ακόμη δεν περίμενε ότι  υπήρχε αυτή η κρυμμένη σπίθα, που χρειάστηκε το φύσημα των λίγων φίλων για να ζωντανέψει και να δημιουργήσει ένα πολύ ζωντανό και δραστήριο σύλλογο.

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του συλλόγου, ωρίμασε η ιδέα κατασκευής  ενός καταφύγιου. Επιλέξαμε έναν χώρο 14 χλμ. Νότια της Νιγρίτας, στο ορεινό όγκο του Βερτίσκου, σε υψόμετρο 600m στη περιοχή Τσιπλάκη. Το καταφύγιο είναι σε τέτοια θέση όπου αποτελεί την αφετηρία και το τέρμα πολλών μονοπατιών και όμορφων διαδρομών. Μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ) εντάχθηκαμε στο αναπτυξιακό κοινοτικό πρόγραμμα LEADER II και σήμερα το καταφύγιο μας μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως και 30 άτομα με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και WC.

Ο Σύλλογος μας πέρα από τις καθαρά ορειβατικές δραστηριότητες δραστηριοποιείται και σε άλλους κοινωνικούς τομείς.


Leave a Reply